Lomi Lomi

Lomi lomi is een Hawaïaanse, dynamische vorm van lichaamswerk.  De strijkingen voelen aan als meevoeren op de golven. In een vloeiend ritme met afwisselingen in het tempo. Je wordt uitgenodigd om je over te geven aan dit ritme. Waarbij alles wat er speelt in jouw leven kan meebewegen. Een lomi lomi massage werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Wil je een lomi lomi? Dan is het handig om dit bij het maken van de afspraak door te geven. Voor dit lichaamswerk zijn namelijk andere voorbereidingen nodig.

Neem contact op

Geef je over aan het ritme

 

Lomi lomi is een prachtige Hawaïaanse, dynamische massagevorm, die helpt om een diepe connectie te maken met jezelf. Het vormt een ingang naar (verborgen) herinneringen. 

 

Bij lomi lomi wordt jouw gehele lichaam met zowel onderarmen als handen en een ruime hoeveelheid kokosolie gemasseerd. Lomi lomi is holistisch lichaamswerk vanuit de oude spirituele connectie van de Hawaïaanse bevolking met hun voorouders, de natuur en de levensadem. Bij lomi lomi spelen rituelen, zang (oli) en gebed (pule) een belangrijk rol. De kern van lomi lomi is Aloha: onvoorwaardelijke liefde. Via hã ofwel de levensadem staat alles en iedereen met elkaar in verbinding.

Een lomi lomi sessie bestaat veelal uit vloeiende, ritmische bewegingen. Maar het omvat ook diepe mobilisaties en strekkingen van het gehele lichaam. Met speciale aandacht voor het skelet en de gewrichten. Het skelet is zelfs heilig voor de Hawaïanen, omdat onze fysieke en energetische kracht hier ligt.

 

Bonewashing 

Bonewashing is een specifieke vorm van lomi lomi lichaamswerk die gericht is op het beenvlies, ofwel periost, rond onze botten. Van oudsher zien de Hawaiianen dit vlies als de opslagplaats van herinneringen aan fysieke bewegingen en pijnlijke emoties. Bonewashen richt zich met een draaiende beweging op de spieren rond de botten. Met bonewashing komen de opgeslagen energieblokkades naar de oppervlakte om ze vervolgens op te kunnen ruimen. 

Elk bot heeft in Hawaii een naam, betekenis en fysieke en energetische ingang voor heling. Daarnaast bevat de hele ruggenwervel ruggenmergvocht dat heilig is voor de Hawaiianen.

Ook onze buik vormt bij lomi lomi een belangrijke plek, als centrum voor intuïtie, emoties en ons afweersysteem.

 

Een lomi lomi sessie duurt 90, 105 of 120 minuten, inclusief voor- en nagesprek. 

Marcel leerde lomi lomi van de bevlogen Ricardo Balkhoven

Deze stroming van lomi lomi heet Tempelstijl en is gecreëerd door Abraham Kawaii. Het is een vorm van Kahuna bodywork, een oude holistische en sjamanistische vorm van heling vanuit Polynesië.

vergevingsritueel: ho' oponopono 

Een lomi lomi sessie kun je ook combineren met een vergevingsritueel. De basis hiervoor is het traditioneel Hawaïaanse

ho’ oponopono. Het ritueel richt zich op herstel van jouw relatie met iemand die door een conflict of andere disharmonie uit evenwicht is geraakt. Het doel van het ritueel is relatieherstel door een diepe verbinding aan te gaan met jezelf.

 

Uitgangspunt bij dit ritueel is dat je wordt geboren met een schaal van licht. Gaandeweg jouw leven komen er stenen in deze schaal die iets van het licht wegnemen. Bijvoorbeeld door onenigheid, ruzie, kritiek van anderen en door kritiek vanuit jezelf. Via het vergevingsritueel kan je een steen uit jouw schaal van licht halen, waardoor de zwaarte ruimte kan maken voor licht. Het ritueel werkt vooral goed bij het herstellen van de relatie met naaste familie of mensen uit jouw omgeving die je tot jouw familie rekent. Het is een diepgaand energetisch ritueel dat tevens kan doorwerken in de familielijn. Dus ook de disbalans die vanuit jouw voorouders is doorgegeven kan via het ritueel opklaren.

 

 

Een lomi lomi sessie met vergevingsritueel duurt 120 of 150 minuten. 

 

Bekijk alle tarieven