Lomi Lomi

Lomi lomi is een Hawaïaanse, dynamische vorm van lichaamswerk. Een lomi lomi massage werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. De strijkingen voelen aan als meevoeren op de golven. In een vloeiend ritme met afwisselingen in het tempo. Je wordt uitgenodigd om je over te geven aan dit ritme. Waarbij alles wat er speelt in jouw leven kan meebewegen.

 

Wil je een lomi lomi? Dan is het handig om dit bij het maken van de afspraak door te geven. Voor dit lichaamswerk zijn namelijk andere voorbereidingen nodig.

Neem contact op

Geef je over aan het ritme

 

Lomi lomi is een prachtige Hawaïaanse, dynamische massagevorm, die helpt om een diepe connectie te maken met jezelf. Het vormt een ingang naar (verborgen) herinneringen. 

 

Bij lomi lomi wordt jouw gehele lichaam met zowel onderarmen als handen en een ruime hoeveelheid kokosolie gemasseerd. Lomi lomi is holistisch lichaamswerk vanuit de oude spirituele connectie van de Hawaïaanse bevolking met hun voorouders, de natuur en de levensadem. Bij lomi lomi spelen rituelen, zang (oli) en gebed (pule) een belangrijk rol. De kern van lomi lomi is Aloha: onvoorwaardelijke liefde. Via hã ofwel de levensadem staat alles en iedereen met elkaar in verbinding.

Een lomi lomi sessie bestaat veelal uit vloeiende, ritmische bewegingen. Maar het omvat ook diepe mobilisaties en strekkingen van het gehele lichaam. Met speciale aandacht voor het skelet en de gewrichten. Het skelet is zelfs heilig voor de Hawaïanen, omdat onze fysieke en energetische kracht hier ligt.

 

Bonewashing is een specifieke vorm van lomi lomi lichaamswerk die gericht is op het beenvlies, ofwel periost, rond onze botten. Van oudsher zien de Hawaiianen dit vlies als de opslagplaats van herinneringen aan fysieke bewegingen en pijnlijke emoties. Bonewashen richt zich met een draaiende beweging op de spieren rond de botten. Met bonewashing komen de opgeslagen energieblokkades naar de oppervlakte om ze vervolgens op te kunnen ruimen. 

Elk bot heeft in Hawaii een naam, betekenis en fysieke en energetische ingang voor heling. Daarnaast bevat de hele ruggenwervel ruggenmergvocht dat heilig is voor de Hawaiianen.

 

Ook onze buik vormt bij lomi lomi een belangrijke plek, als centrum voor intuïtie, emoties en ons afweersysteem.

 

Een lomi lomi sessie duurt 90, 105 of 120 minuten, inclusief voor- en nagesprek. 

Marcel leerde lomi lomi van de bevlogen Ricardo Balkhoven

Deze stroming van lomi lomi heet Tempelstijl en is gecreëerd door Abraham Kawaii. Het is een vorm van Kahuna bodywork, een oude holistische en sjamanistische vorm van heling vanuit Polynesië.

Bekijk alle tarieven